1# Chokoladekage

Fulde kumquater

 

Uhmmm desserter! dem kan man aldrig få nok af, så når man falder over en anderledes frugt, så skal den bare bruges til at lave en ny dessert! sådan er det bare..
Sad engang og snakkede med min bedstefar om eksotiske frugter; deres smag og betydning i Danmark. Hvor vi bla. kom omkring spændende ting som ananas bær og kumquatere.
Så da jeg faldt over en bakke kumquatere da jeg var ude og handle, besluttede jeg mig for at prøve at lave en dessert han vil kunne lide af dem 🙂 så frem med cognacen!
Til 1 mellemstor krukke:
 
250g(ca. 25 stk) kumquat
150g sukker
2 dl cognac
1 dl Cointreau
 
Skyl og skrub kumquaterne.
Prik dybe huller i dem med en gaffel.
Kog dem 5 minutter og tør dem derefter omhyggeligt.
Kom resten af ingredienserne i en lukket glas beholder og ryst godt, og kom derefter kumquaterne i.
Kom låg på og lad dem stå i mindst 3 måneder.
 
Energi 870 KJ/100g
Protein                                      0,4g
Kulhydrat                                  29g
Fedt                                           0,2g
Mættede                         0g
Monoumættede             0g
Polyumættede             0,1g
Kostfibre                                   0,7g
Alkohol                                      3,5g
 
Beregninen er inkl lagen! Den kan man altid hælde fra inden servering.
 
Min bedstefar fik et glas med sidst han var på besøg, så venter stadig på feedback 🙂 Jeg nåede ikke selv at smage dem, men foreslog at ham serverede dem med lidt vaniljeis eller flødeskum og evt lidt af lagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1# Chokoladekage