Køkkenet idag!

Æblesmør

Her er den første opskrift fra igår! Æblesmør, Spis den ovenpå nybagt brød, oven på skyr eller yoghurt som enten morgenmad, eller som dessert. Eller gør som mig og stå op kl 3 om natten for at spise en portion! :s ej nok ikke det smarteste. 

For at lave nok til ét 500 ml syltetøjsglas, skal du bruge: 
10 store madæbler
7 dl vand
7 stjerneanis
2 kanelstang
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 dl lys sukrin gold

Skær æblerne i mindre stykker, og fjern kernehuset.
Kom æbler, vand, stjerneanis, kanelstænger, sukkeret (ikke muscovadosukkeret) og vaniljestangen delt i to i en gryde, og kog det indtil æblerne er kogt helt ud, tager ca. 20 minutter.
Mos grøden igennem en si, så skræl, kanelstænger, stjerneanis og vanilje sorteres fra.
Kom den sigtede æblemos i en ny gryde sammen med muscovadosukker og kog det ved middelsvag varme. Det skal simre, men ikke koge.
Rør jævnligt i det, for det må ikke koge fast.
Det tager ret lang tid før æblemosen karameliseres og bliver mørk og tyk. Regn med 2 timers tid. 

Vi spiser æblesmør ovenpå yoghurt eller skyr som dessert herhjemme! Må indrømme at jeg tog også lige en skål her til morgenmad.

Følg Sweet Addiction på facebook og bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkenet idag!