Verdens bedste pebernødder

Verdens bedste vaniljekranse

Vanlijekranse, danskernes foretrukkende småkage ifølge en undersøgelse(kan desværre ikke huske hvor jeg læste det henne, så kan ikke fremvise beviser på at kransekagen lå øverst, så der må i tage mit ord for gode varer).
I undersøgelsen blev op mod 1.200 spurgt hvad deres ynglings småkage er. Vaniljekranse lå her øverst og vandt over både jødekager, finskbrød, chocolate chip, klejner osv.
Men hvorfor bager man dem endelig kun til Jul? Man burde jo bage den hele året rundt, det samme gælder jødekager! hvorfor vente helt til jul med at spise bage dem?. 
Min oldemor bagte de bedste vaniljekranse, faktisk ligge alt hun bagte øverst på min favoritliste over kager. Desværre er hun gået bort og det samme er hendes opskrifter, så har ikke fået en vaniljekrans to die for, siden hun sendte en dåse fra Kolding i 2008. Har længe prøvet at efterligne hendes opskrift på vaniljekranse, men har aldrig ramt plet, men syntes nu alligevel, at den her er så tæt på, at jeg vil tillade mig at kalde dem her for hendes vaniljekranse 😉
Håber i kan lide dem, og giv endelig feedback. For at lave 200 stykker, skal du bruge:

125 g mandler
500g hvedemel
2 tsk vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
¼ tsk bagepulver
350g koldt smør
1 æg
250 g sukrin

Smut mandlerne og hak dem fint. 
Kom hvedemel, vaniljepulver og bagepulver gennem en sigte, skær smørret i små stykker og kom det sammen med melet i en foodprocessor.
Pisk æg og sukker sammen i en anden skål og kom det i massen. Tilsæt til sidst de finthakkede mandler.
Ælt nu blandingen sammen til en glat dej.
Kom en stjerneformet hul i kødhakkeren og kør ca 3 dl af dejen igennem ad gangen.
Skær strimlerne ud i stykker på 5-6 cm og form dem til små cirkler, og klem forsigtigt enderne sammen uden at ødelægge mønsteret.
Læg vaniljekransene på en bageplade beklædt med bagepapir med og stil dem køligt i 20 minutters tid. (lagde mine udenfor på et lille bord ryddet for sne.
Bag vaniljekransene ved 185 grader i cirka 8 minutter.
Lad dem køle af på en bageris.
Hvad syntes i, er de bare de bedste i nogensinde har smagt, eller har i en bedre opskrift? del endelig.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste pebernødder