Den røde løve saft

Chokoladesirup

Jeg elsker at lave ting selv, især ting jeg kan bruge i madlavning eller jeg kan give væk i værtindegaver. Dagens opskrift er oplagt i begge kategorier, da den er et kæmpe hit ovenpå pandekager, i baileys, varm kakao, i diverse kager. 
Dagens hurtige opskrift;
50 g usødet kakaopulver
250 ml vand
500g sukrin sukker
1 knsp salt
1 tsk vaniljeekstrakt 

Pisk kakao og vand sammen i en gryde, og varm det stille og roligt op ved middel varme. 
Når kakaoen er opløst, tilsæt sukkeret og varm det op indtil blandingen begynder at småkoge under konstant omrøring. Efter 3 minutters tid sluk for varmen og tilsæt salt og vanilje. 
Lad det hele køle helt ned og hæld chokoladesiruppen på skolhede flasker og opbevar dem i køleskabet.

Følg Sweet Addiction på facebook og bloglovin.

10 kommentarer

  • Gitte Petersen

    Hej,

    Jeg er lige kommet hjem fra Californien, hvor jeg besøgte min søn. Han introducerede mig for ICE-Mocca… Jeg kan normalt ikke li kaffe, men denne her med chokoladesirup er helt fantastisk. Jeg lurede hvordan den blev lavet på den lokale coffee-diner, og her deler jeg opskriften.

    Der bliver til ca. 1/2 l. ice-mocca i krus med låg og sugerør “to go”…

    1 teske chokoladesirup
    1/2 dl. mælk
    Isterninger fyldes til kanten
    En kop skoldhed stærk kaffe hældes over til sidst

    Voila – Smager himmelsk

    Hilsen Gitte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uhmmm det lyder også lækkert! 😉
      Jeg er heller ikke den store kaffe-fan, men den må prøves til sommer. tak for delingen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Jeg har prøvet at lave chokoladesirup selv til Baileys, men min sirup er blevet helt fast i flasken, kan det evt. være fordi at den ikke var helt afkølet da jeg puttede den i flasken og i køleskabet – eller har du andre idéer til hvad det kan være?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg tror du har ladet den koge for længe.
      Har prøvet det samme som dig tidligere, og der var mit problem, at den var blevet for tyk inden jeg tog den af varmen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Prøvede at lave det i sidste uge, og det blev virkelig godt. Har brugt det til pandekager og til at lave varm kakao, og det var en succes. Jeg fik i hvert fald ros. 🙂 Tak for det!!! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor er det dejligt at høre!
      Har ikke prøvet det i en kop varm kakao endnu, det må jeg da lige prøve.
      Hvis du kan lide kaffe, så er den perfekt til frappachino. Yummy!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle I. Prehn

    Det er altså en ret farlig blog du holder dig *savle savle* 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super lækkert! Havde helt samme spørgsmål som Berit, men et par måneder er jo super 🙂 Skal helt sikkert have lavet det til datterens snarkomne fødselsdag – hun er nemlig en rigtig chokolade elsker 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder lækkert. Selv om jeg er ret sikker på man hurtigt får det brugt, så vil jeg da lige høre hvor længe det kan blive stående i køleskabet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har brugt denne opskrift op til flere gange.
      Havde en stående i 4-5 uger, den var lige så god til sidst, som hvis jeg lige havde lavet den. Så et par måneder kan den sagtens klare på køl 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den røde løve saft