Opskrift på mandelmel

Guide – lav de perfekte macarons!!

10 trin til den perfekte macaron!

Trin 1:
Kom stødte mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder, til det er fint og pulveragtigt. Sigt blandingen ned i en skål gennem en stor si. Kasser eventuelle tilbageværende fine mandeldele i sien. 

Trin 2:
Pisk æggehvider med en elpisker til de akkurat danner bløde toppe. Pisk sukker i, ca. 1 spsk ad gangen. Pisk godt efter hver tilsætning, så du får en fast og blank marengsmasse. Marengsmassen bør ligne barberskum og danne stive toppe, når piskerisene bliver taget op af skålen. 

Trin 3:
Kom en tredjedel af mandelblandingen i marengsmassen. Fold den tørre mandelblanding i marengsmassen med en spatel, idet du kører rundt i kanten af skålen med spatelen og forsigtigt folder og skærer gennem blandingen.

Trin 4:
Når du har foldet den tørre mandelblanding ind i marengsmassen, gentager du processen med endnu en tredjedel af mandelblandingen. Bemærk, hvordan massen bliver fastere og fastere, jo mere mandelblanding, der foldes i.

Trin 5:
Kom den sidste tredjedel af mandelblandingen i og gentag foldeprocessen. Når al mandelblandingen er kommet i, vil dejen være ganske fast, så bliv ved med at folde, til konsistensen bliver blødere. Den færdige dej bør være jævn og blank og glide langsomt af spatelen i et tykt bånd, som kan ses i dejen i ca. 30 sekunder, inden det forsvinder.

Trin 6:
Læg bagepapir på bagepladen. Hæld dejen i en stor sprøjtepose forsynet med en tylle på 1 cm. Tryk cirkler a 3 cm ud på bagepladerne. Sørg for, at det er rigeligt med plads mellem cirklerne.

Trin 7:
Bank undersiden af bagepladerne med håndfladen eller slå dem ned i bordpladen for at fjerne evt. luftbobler og få toppe og buler til at lægge sig.

Bankningen hjælper også med til i dannelsen af den ?frynsede? kant, som dannes under bagningen. Hvis der stadig er toppe, kan du glatte dem ud med et forsigtigt prik med en våd fingerspids.
Trin 8:
Lad macaron-bundene hvile i 30 minutter til en time ved stuetemperatur, så overfladen på hver enkelt bund tørrer ind og danner en let skorpe. 
(du skal her kunne røre forsigtigt på toppen af dem, uden at der sætter sig dej fast på fingeren)

Trin 9:
Bag bundene, én plade af gangen(hvis du laver flere). Tjek efter 5 minutter, hvis de er ved at få farve, skrue lidt ned for temperaturen. Afhængig af ovnen er bagetiden ca 10-15 minutter, så tjek igen efter 10 minutter.
Bundene er færdige, når de har en sprød `skal` og den `frynsede` bund ikke bevæger sig, når du løfter dem forsigtigt op fra bagepapiret.
Trin 10:
Lad bundene køle af på bagepladen i 10 minutter. Løft dem forsigtigt op fra bagepapiret og lad dem køle helt af på en bagerist.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på mandelmel