Honning frem for sukker?

Saltvands karameller

Thomas har ikke snakket om andet end carbonloading til hans træning de sidste to dages tid.. 
Har prøvet at købe Toms minto karameller og bens mint karameller til ham, men posen er tom før han overhoved kommer ud og træne, og de er desværre ikke helt så billige. 
Sååååå som så mange andre ting, så besluttede mig for at prøve at lave nogle selv, – og Thomas spiser gerne hele portionen selv, hvis jeg ikke stopper ham.
Jeg gav denne portion pebermynteolie, men er du velkommen til at bruge opskriften som en base for enhver farve / smag du kan drømme op. 
Jeg bruger slik aromaolier i denne opskrift, kan du også bruge almindelige ekstrakter, du er bare nødt til at bruge mere, da de ikke er lige så koncentreret som slikolier.

For at lave godt 70 karameller, skal du bruge:

6 dl sukker
2 spsk majsstivelse
3 dl lys glukosesirup
2 dl kop vand
2 spsk kokosolie
1 tsk salt
½ tsk pebermynteolie
½ tsk grøn frugtfarve(gel)

Forbered en bradepande ved let at spray med smagsneutralolie. Hvis du har planer om at opdele karamellerne i flere forskellige farver/smage, spray flere små skåle eller lign. i stedet. 
Bland majsstivelse og sukker i en 2 L gryde, og rør glukosesirup, salt, smør og vand i. 
Placer gryden over medium varme og rør til sukkeret er opløst. 
Når det begyndte at koge, kom låg på og kog i tre minutter. 
Fjern låget og lad massen koge til den har en temperatur på 124-126 °C.( Jo varmere massen bliver jo hårdere bliver karamellerne.)
Når massen rammer den ønskede temperatur, fjern gryden fra varmen og tilføj smag og farver og bland godt. Derefter hældes massen i den forberedte bradepande.
Lad massen afkøle, indtil massen er solid nok til at håndtere, og begynd at træk!
Stræk karamelmassen ud, bring enderne sammen for at danne en løkke, stræk og gentag. Igen og igen. Gør dette i ca 15-20 minutter, indtil karamelmassen har en cremet, satinagtig udseende. – Dette arbejde vil indarbejde luft i massen, hvilket gør det blød og chewy. Jo mere den bliver trukket, jo bedre vil den være.
Når den er blevet grundigt trukket, stræk den til et tykt reb og skær den i 1 cm stykker med en smurt saks. Pak dem ind i cellofan eller vokspapir.

Følg Sweet Addiction på facebook og bloglovin.

1 kommentar

  • Jana

    Er det den flydende glucosesirup, som fås i supermarkeder, der er brugt her?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honning frem for sukker?