Æble macarons

macarons med mørk chokolade ganache og cognac kirsebær

Ikke alle macarons skal være børnevenlige, de voksne skal da også have lidt sjov ud af dem! Her er endnu en opskrift som er blevet lavet med mit macaronsæt fra Lékué fra Hamonya. Denne gang er de blevet lavet på den inderste ring, så de er ca 1/2 størrelse end normalt. 

For at lave 32 stk, skal du bruge:

75g stødte mandler
115g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1 tsk frysetørret kirsebærpulver 
Fyldet består af mørk chokolade ganache, lavet ud fra Meyers opskrift her.
8 cocktail kirsebær 
3 spsk cognac
 
Start med at ligge kirsebærene i cognac og lav chokolade ganachen dagen før. 

Kom stødte mandler, flormelis og kirsebærpulver i en blender og blend i ca. 15 sekunder og sigt blandingen ned i en skål.
Kom æggehvider i en skål og pisk til du kan danne bløde toppe, pisk sukker i lidt af gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.

Kom mandelblandingen i og fold den forsigtigt med en spartel. 
Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde og skære massen, til du får en blank dej med en tyk, ?lang? konsistens. (der skal ca. 50 foldninger til IALT)
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på 1 cm.
Tryk 62 små macarons ud på en macaronsmåtte på en bageplade. 
Bank pladerne ned i bordet for at fjerne evt. luftbobler.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron-bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter.
Stil dem til afkøling i 10 minutter, og tag dem så forsigtigt af måtten og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Sprøjt 32 macaronsbunde med ganache og 1/4 af et kirsebær og saml kagerne to og to. Voila! Måske de skulle serveres til en lækker cocktail?  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æble macarons