Ugens trænings program #4

Solbær syltetøj uden sukker (lakrids twist)

Fandt tidligere en stor pose frosne solbær i fryseren, og den skulle selvfølgelig bruges til et eller andet. Da Thomas så pludselig sagde at han manglede syltetøj nede på arbejdet, så var det jo oplagt at lave sådan et glas. 
Har den sidste uges tid har lidt problemer med min computer, den har simpelhen nægtet at starte. Ikke engang en tur fordi de  kære lokale computernørder hjalp, men da jeg skiftede opladeren ud tog det knap 2 minutter før den var klar igen! -.-” TYPISK! Så nu har den kære mac fået en tur.. 
Til 2 syltetøjsglas, skal du bruge:
500g frosne solbær
Saft og skal af ½ citron
½ vaniljestang
4 spsk lakridspulver
3 dl sødemiddel (jeg bruger Canderel)

Kom solbær, vanilje, lakridspulver, citronskal og saft i en gryde over middel varme og rør rundt i gryden regelmæssigt. 
Lad det koge i 20 minutters tid, når solbærerne er til at mose og det er kogt tilstrækkeligt ud og tilsæt nu sødemidlet og lad det koge i yderligere 5 minutter. 
Hæld syltetøjet på steriliseret glas og stil det på køl.
Jeg kan godt lide at servere syltetøjet til frisk bagt stenalder rugbrød. 

2 kommentarer

  • Kirstine

    Spændende opskrift!
    Har lige kigget alle dine indlæg igennem og der er meget god inspiration at hente!!

    Hvor køber du dit sødemiddel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uhh jeg køber Carderel i Lidl, men køber også tit sødemiddel i Føtex.
      Jeg bruger lidt forskellige mærker, men mine opskrifter er lavet med sødemiddel der er 1:1 med normal sukker, dvs. 1 spsk sukker / 1 spsk sødemiddel. 50g/5g.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens trænings program #4