Solbær syltetøj uden sukker (lakrids twist)

Spinatvafler med laks & stenbiderrogn

Da jeg aldrig har ejet en vaffeljern og altid syntes den er liiiidt overflødig sammenlignet med mine andre køkkenmaskinen, har jeg aldrig rigtigt lavet vafler.  Hamonoya valgte så at sendte mig et par af disse lækre silikone forme til at bage vafler i ovnen, så nu måtte jeg endelig prøve kræfter af. 
Da vi fik gæster på besøg, og jeg manglede en forret endte jeg ud med at lave en lille fiske anretning. Og må sige at hvis du ikke allerede har et vaffeljern, så overvej at investere i  Lekúés silikone forme i stedet, de er super nemme at arbejde med og giver et perfekt resultat. Intet sidder fast og man kan hele tiden se hvor langt de er nået og sikre sig at de ikke får for meget og bliver mørke i kanten. 
Så afsted til fiskehandleren og hent noget lækkert røget laks eller rejer og kom igang inden du læser videre! 
 
Her er opskriften til 4 personer:
 
100 g rå spinat
4 æg (deles i blomme og hvide)
2½ dl A38 yoghurt
12 tsk hvedemel
100g Philadelphia med krydderurter
8 skiver røget laks
50g Stenbiderrogn
Dild
 
Blend spinaten helt fin og tilsæt æggeblommer, mel og yoghurten. 
Pisk hviderne stive.
Bland spinatmosten forsigtigt med de stift piskede hvider.
Her kan man enten bruge et vaffeljern eller tænde ovnen på 200 grader og gøre en silikone form klar. Jeg brugte en vaffelform fra Lékué, så mine er bagt i ovnen.  Jeg smør normalt ikke formen, da jeg syntes det er nemt at få vaflerne ud af formen uden hjælp fra fedtstof, men vil nok anbefale at bruge noget i vaffeljernet. 
Læg en stor portion spinatdej i enten formen eller vaffeljernet og bag vaflerne i nogle minutter. – hvis det er formene fra Lékué man bruger, så husk at spred dejen lidt ud, så de bliver bagt jævnt. Bag vaflerne i 10 minutter i ovnen og tag dem ud og lad dem køle af. (6-10 minutter i vaffeljern) 
Pynt vaflerne med philadelphia, røget laks, stenbiderrogn og dild. 
Mums siger jeg bare.
Velbekomme
 
* Sponsoreret indlæg 

3 kommentarer

  • Var vaflerne varme/lunne, da du serverede dem? Tænkte på om man kunne lave dem lidt i forvejen og servere dem kolde. Eller lune dem kort forinden de skal på bordet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Når du skriver ‘rå’ spinat, er det så frisk spinat du bruger? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbær syltetøj uden sukker (lakrids twist)