Hjemmelavet müsli

Hyldeblomstsaft

Så er der endnu en grund til at plukke blomster! Ikke nok med at mor hun bliver glad for en blmost, nu kan du også lave hende en flaske himmelsk saft, yummy. Hylden er nemlig sprunget ud og det er tid til at lave hyldeblomstsaft!
Denne opskrift giver ca. 1 L

25 hyldeblomstskærme
1½ citroner
1 spsk citronsyre
45g Canderel
750 ml vand

Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde med låg.
Skyl citronerne, og skær dem i skiver og læg dem i gryden.
Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. 
Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 3-4 dage.
Si saften, og hæld den på skolhede flasker. 

TIP:
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet ‘hyldeblomstsodavand’. 

3 kommentarer

  • Elsker hyldeblomst saft missede desværre blomstringstiden i år…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder faktisk ret lækkert 🙂 Især med danskvand!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle I. Prehn

    Hvad?! Er den sprunget ud??? Mener jeg tjekkede for to dage siden og der var alle mine stadig bare knopper :S Oh no…må ud og tjekke i morgen så!
    Hvor i landet gemmer dine hurtige hyldebær-træer sig? Kan være det er lidt varmere hos dig – bor selv nord for Kbh.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet müsli