Hyldeblomstsaft

Fedtfattige lotus chips

Kender du det at have en trang til saltede chips eller bare chips generalt ? Så kigger du på den helt rigtige opskrift, og læst endelig videre.
Denne opskrift er en blanding af 3 opskrifter fundet på nettet, og jeg eeeeelsker bare resultatet! Det er brugt i alt 2 tsk olie til 150g lotus chips, så er godt tilfreds 😉

IMG_3439For at lave 2 plader, skal du bruge:
1 stor lotus rod, som kan købes i asiatiske supermarkeder
2 tsk røget bittersød paprika, hvis du bruger en stærk eller bitter paprika, så skal der kun bruges 1 tsk. 
1 tsk gurkemeje
1 knsp salt
2 tsk vegetabilsk olie 
IMG_3459Tænd ovnen på 200 grader. 
Vask, skræl og riv lotus roden på et mandolinjern så tyndt som muligt. 
Kom skiverne på spyd og hæng dem hen over en mikrobølgelovns venlig skål og giv dem 2 minutter i mikrobølgeovnen. 
Når de er færdige, tag dem ud og lad dem stå, mens du fylder en skål med vand og 1-2 tsk citronsaft og kom dem der i. 
Lad dem stå i 5 minutters tid og tag dem så op.
Kom dem enten direkte over på bradepanden beklædt med bagepapir og drys krydderierne og olien udover, eller kom det hele i en pose og ryst det godt. Personligt syntes jeg det er nemmest at få spredt olien og krydderierne bedst er med en pose. 
Bag chipsne i 12, hvor de vendes én gang undervejs. Hvis de ikke er sprøde, så giv dem yderligere et par minutter indtil de har det rigtige knæk. 😉 
Hæld dem ud på lidt køkkenrulle og lad dem køle af, inden de serveres 😉 
De kan holde sig i op til 3 dage i en lufttætbeholder, men vil anbefale at man spiser dem samme dag.
IMG_3469

1 kommentar

  • Dzejna

    Sikke en dejlig opskrift, der skal afprøves hurtigt.
    Har dog et spørgsmål, hvor tæt er de på chips “smagen” generelt eller smager de bare af lotus med paprika?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomstsaft