Jordbærtærte

fedtfattige lotus chips med tang

IMG_3550IMG_3572

fedtfattige lotus chips med tang opskrift

Jeg har bare brugt tang istedet for røget paprika og gurkemeje. 
1 stor lotusrod, som kan købes i asiatiske supermarkeder
2 spsk snack tang
1 knsp salt
2 tsk vegetabilsk olie
IMG_3547Tænd ovnen på 200 grader.
Vask, skræl og riv lotus roden på et mandolinjern så tyndt som muligt.
Kom skiverne på spyd og hæng dem hen over en mikrobølgelovns venlig skål og giv dem 2 minutter i mikrobølgeovnen.
Når de er færdige, tag dem ud og lad dem stå, mens du fylder en skål med vand og 1-2 tsk citronsaft og kom dem der i.
Lad dem stå i 5 minutters tid og tag dem så op.
Kom dem enten direkte over på bradepanden beklædt med bagepapir og drys krydderierne og olien udover, eller kom det hele i en pose og ryst det godt. Personligt syntes jeg det er nemmest at få spredt olien og krydderierne bedst er med en pose. IMG_3557Bag chipsne i 12, hvor de vendes én gang undervejs. Hvis de ikke er sprøde, så giv dem yderligere et par minutter indtil de har det rigtige knæk. 😉
Hæld dem ud på lidt køkkenrulle og lad dem køle af, inden de serveres 😉
De kan holde sig i op til 3 dage i en lufttætbeholder, men vil anbefale at man spiser dem samme dag.

Du kan bruge denne metode til de fleste rodfrugter, såsom rødbede, knoldselleri, gulerod, pastinak og behøver jeg at sige kartofler? IMG_3549God fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtærte