Kongen af Tonseren

Asiatiske kødboller med hoisin sauce

IMG_3862

De her asiatiske kødboller er simpelhen de bedste nogensinde! Bagt i ovnen og dyppet i en sauce bestående af hoisin sauce, hvidvinseddike, sojasauce, hvidløg, ingefær og et skvat limesaft og tilsidst drysses med ristede sesamfrø! En fuldendt lille mundfuld og så er de tilmed nemme at lave, yum 🙂IMG_387040 stks;
500g svinekød 4-7%
1 tsk sesamolie
1 æg
2 dl Panko rasp (købes hos en asiatisk købmand)
½ tsk ingefær1 fed hvidløg
2 spsk citrongræs
½ rødløg

Hoisin sauce;
2 dl hoisin sauce 
½ dl hvidvinseddike 
1 spsk sojasauce
1 tsk sesamolie
1 fed hvidløg 
1 tsk ingefær
1 tsk limesaft

2 spsk sesamfrø

Tænd ovnen på 200 grader.
Kom svinekød, æg, rasp og sesamolie i en skål og rør godt rundt med en træske.Hak ingefær, hvidløg, citrongrøs og rødløg fint og kom det op i skålen. 
Form farsen til 40 boller og kom dem op i en silikoneform til mini cupcakes eller placer dem direkte på en bradepande beklædt med bagepapir. 
Bag dem i 5 minutter, vend dem og bag dem yderligere 5 minutter. Det er vigtigt at de ikke får for meget, ellers bliver de hurtigt tørre.Mens kødbollerne bliver bagt, laves saucen.
Hak hvidløg og ingefær fint og bland det med hoisin sauce, hvidvinseddike, sojasauce, sesamolie og limesaft i en mellemstor gryde og varm det op. 
Når kødbollerne er færdige, vippes de direkte over i gryden og der slukkes for varmen, mens der røres forsigtigt rundt, indtil alle kødbolllerne er dækkede af saucen.
Anret dem i en skål og drys med ristede sesamfrø.
Server eventuelt ris og en lækker salat til 🙂

Screen Shot 2013-09-01 at 14.31.02

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kongen af Tonseren