Gulerods lergryde

Ferskensmør

Jeg elsker frugtsmør, og især frugtsmør vi selv har lavet 😉
Jeg har tit enten æbler, græskar, pærer eller ferskner stående i en gryde på komfuret til en portion frugtsmør, som er et stort hit hos lille Christian.  Ferskensmør
Vi spiser det både på brød, i grød, i rugbrødsdejen, bolledejen eller ovenpå nybagt knækbrød.
Christian spiser det et par gange om ugen ovenpå en skål ymer, lidt i havregrøden eller ovenpå risengrøden istedet for smør her op til jul.
IMG_0292
Har tidligere lavet både æble og græskarsmør.
Opskrifterne kan du finde her;
Æblesmør
Græskarsmør
Æblesmør1

Ferskensmør opskrift

Til et 500 ml glas, skal du bruge; (500 ml ved 8 timers kogetid, 375 ved 12 timers kogetid)

8 ferskner
1 tsk kanel
1/3 tsk nellike
1/8 tsk allehånde?1 dl sukrin sukker eller 5 spsk honning (evt. stevia ? kommer an på om man kan lide eftersmagen af lakrids).

Vask og skær fersknerne i to og flern kernen.?
Kom fersknerne i kogende vand i 30-60 sekunder, og tag med på med en hulske og placer dem i en skål med isvand, så falder skindet nemt af eller gør hele arbejdet med en kniv, vil dog anbefale den anden løsning, hvis du laver en stor portion. 😉 ?Skær fersknerne i små stykker og kom dem op i en stor gryde.
Tilsæt krydderierne og evt lidt honning eller sukker, hvis dine ferskner ikke er så søde.
Sæt gryden over for lav varme og dæk den til med et låg med en træske i siden, så der kan komme damp ud.
Alle komfurer og plader er ikke nødvendigvis ens, så hold øje med din gryde! epskerimenter med varmen, men lad det aldrig komme op og koge.. ?Jeg holder min så lav som muligt, for at sikre mig at det ikke brænder på, så kan jeg lave det om aftenen og have den klar næste morgen.
Lad det koge i 6-12 timer.
Hvor lang tid afhænger af hvor tyk du kan lide det.
Det vil blive reduceret med omkring halvdelen efter 8-10 timer.
Hvis du ønsker en mere glat og cremet konsistens, så kan du bruge en stavblender, hvilket jeg altid gør, men det er ikke nødvendigt. ?Hvis den er blevet alt for tyk efter din smag, så kan du altid tilsætte noget fersken juice eller æblejuice for at gøre den lidt mere smørbar. ?Hvis den ikke er tyk nok, så lad den koge videre.IMG_0305Screen Shot 2013-09-01 at 14.31.02

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerods lergryde