Sunde vingummier

Chai krydderi

IMG_2438Chai krydderi
Jeg elsker chai, og drikker jævnligt chai latte eller te. Jeg er begyndt at bruge chai i madlavningen, hovedsageligt i det søde køkken. Har dog også brugt den i et par gryderetter.

Manden syntes det er lidt sødt, at jeg har fået et forhold til chai, som de fleste har til kaffe nu om dage. Jeg er dog ikke afhængig, jeg SKAL ikke bruge en kop om morgenen når jeg vågner, men jeg bliver da helt sikkert små gnaven hvis jeg ikke får den. Hvad er problemet ? 😉
IMG_2447 Jeg bruger chai i både müsli, bars, pandekager, muffins og som drys i diverse retter. Så det er altid godt at have stående på hylden, eller i skuffen som herhjemme. Hvad siger i lige til min nye ?krydderi skuffe?? Jeg er selv RIGTIG glad for den, den er desværre bare placeret ret lavt i køkkenet. Christian kan lige nå og han syntes selvfølgelig at det er rigtig sjovt at tage glassene op og åbne dem, når jeg ikke lige kigger.

Jeg elsker chai latte! nomnomnmnom… Har flere gange fundet på undskyldninger for at tage et smut forbi baresso for en Chai verde eller Chaiz, men syntes nu også det er mange penge at bruge for at få en lille chai kick, så har følt mig tvunget til at komme frem til andre løsninger.
Så nu har jeg lavet mit eget mix, og har allerede en plan om at lave chai mandler, chai latte, chaiz, chai müsli, chai energi bars, chai is, chai proteinis og mange flere ting, og ja endnu flere er lige blevet tilføjet på listen over ting jeg skal lave med mit nye mix mens jeg sidder her og skriver.
Har en ide om at jeg kan lave alle de ting jeg elsker, hvor jeg normalt bruger kanel med det her mix.

Chai krydderi opskrift

Til et lille glas, skal der bruges;
4 tsk kanel
4 tsk grøn kardemomme
4 tsk muskatnød
2 tsk koriander
2 tsk ingefær
1 tsk hvid peber
½ tsk salt

Bland alle krydderier godt sammen og hæld det op i et opbevarings glas og opbevar det tørt og mørkt.
Du kan enten bruge hele krydderier eller stødt, jeg bruger personligt altid hele, som jeg lige køre igennem en kaffemølle, men stødt er også fint nok.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde vingummier