Avocadosalat med tomat og mozzarella

Stenalderbrød med tranebær

IMG_2107Stenalderbrød med tranebær
Fremgangsmåden og råvarerne er hovedsageligt det samme som ved det traditionelle stenalderbrød fra Thomas Rode, men har leget lidt med råvarerne og er kommet frem til en lidt sødere variant.  Opskriften på Thomas Rodes stenalderbrød (min version) finder du her[LINK].

IMG_2103

Stenalderbrød med tranebær opskrift

Til ét brød eller 30 små runde forme, skal du bruge følgende;
100g græskarkerner
100g mandler
100g hasselnødder
100g solsikkekerner
100g hørfrø
100g sesamfrø
50g tørrede tranebær
50g tørrede kirsebær (kan undlades)
5 store æg
1 dl rapsolie
2 tsk groft salt

Fremgangsmåden er hurtig og lige til.
Forvarm ovnen ved 160 grader.
Bland alle ingredienserne sammen og hæld det op i en form/30 små forme.
Jeg bruger en form med plads til 15, så jeg bagte mine over to omgange.
Det er en god ide at bruge en silikoneform, det får brødet til at slippe lettere, ellers brug et stykke bagepapir i bunden.
Bag brødet (hvis det er ét stort) i 60 minutter.
Bag brødene (hvis de er på samme størrelse som mine) i 45 minutter.
Brødet er super lækkert til morgenbordet med et stykke ost 🙂
Velbekommen.IMG_2099 IMG_2103 IMG_2107

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocadosalat med tomat og mozzarella