Ananascarpaccio med lime og mynte

Børnegløgg

BørnegløggHos de fleste bliver der kun drukket gløgg op til julen, men hos os bliver det brygget og drukket på kolde dage hele vinteren. Christian elsker at være med i køkkenet, og han havde da også en finger med i spillet, da vi skulle prøve kræfter med en ny gløgg.

Børnegløgg opskrift

Til 0,75 Liter og to smagsprøve-glas, skal du bruge følgende:
500 ml jordbærsaftevand
300 ml æblemost
200 ml sobærsaft
2 kanelstænger
2 nelliker
2 kardemommekapsler
1 tsk revet ingefær
1 dl abrikoser i små tern
1 dl mandlersplinter
1 dl æbletern

Alt kommes op i en gryde pånær abrikoser, mandler og æbletern.
Varm det op under kogepunktet og lad det små simre i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og sigt krydderierne fra og tilsæt mandler og de tørrede frugter.

INFO:
Hvis noget af gløggen skal gemmes, så skal det tages fra INDEN mandler og tørrede frugter tilsættes.
Hvis den skal bruges til voksne, så erstat æblemosten med rødvin.
værtindegave:
Hæld gløggen på en patentflaske, mens den stadig er varm og luk den til med det samme.
Lav en lille pose med mandler og tørret frugt og bind den på flasken.

IMG_4532

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ananascarpaccio med lime og mynte