Hjemmelavet Mozzarella

Is base opskrift

Til rigtig mange af mine is snakker jeg om en isbase, men har aldrig lagt den op herinde, så her kommer den:
Brug ismassen i en af mine is under kategorien: Is i menuen.

Is base opskrift

Serves: 1,5 L
 Til 1,5 L is base, skal du bruge følgende:
1L skummetmælk
8 husblas
40g dextrose
70g skummetmælkspulver
150g sukker
30g flydende glukose
3 past. æggeblommer
1/2 dl fløde (madlavningsfløde for en lavere fedtprocent eller undlad det helt)
1 knsp. salt
Dag 1:
Udblød husblasen i koldt vand.
Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en gryde og varm det op til 40 grader, mens der røres konstant. Her er det rigtig vigtigt at bruge et termometer, både et sukkertermometer eller et piskeris med indbygget termometer kan bruges.
Tilsæt salt, husblas (vredet og uden vand), sukker og æggeblommer og pisk det fortsat konstant indtil massen når 84 grader.
Hæld massen i en skål og stil den på køl natten over.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet Mozzarella