Vafler med ørred og pocheret æg

Vandkefir med hindbær

Vandkefir med hindbærDenne opskrift er egentlig en opfølgning på grundopskriften på vandkefir (her), jeg ville normalt ikke lave et helt indlæg baseret på én ingrediens, men vil nu alligevel lige slå endnu en slag for vandkefir og her vandkefir med hindbær som ligger på en delt førsteplads over smagsgivere herhjemme.  Vandkefir med hindbær

Vandkefir med hindbær

 Til 1 L, skal du bruge følgende:
1 dl kefirgryn
1 L vand
1 dl øko rørsukker
6 hindbær
Fermentering1:
Start med at koge 2-3 dl vand og pisk rørsukker ud heri.
Hæld resten af vandet i en rengjort glasbeholder og hæld sukkerblandingen i.
Hæld til sidst kefirgrynene i og luk glasset til. – det er bedst at bruge en glasbeholder med patentlåg, da man kan hive lidt i gummiet hver dag og sikre sig at det er tæt.
Lad nu blandingen stå i 48 timer, mens du lige løftet låget én gang i døgnet.
Du kan nu enten drikke det som det er eller give det en smag i 2 fermentering.
Fermentering2:
Sig nu kefirgrynene fra i en finmalet sigte (Må ikke være af metal – meget vigtigt da grynene regere med metal)
Hæld nu vandkefiren på flasker med patentlåg, men ikke helt op til kanten og tilføj 6 økologiske hindbær.
Lad nu flasken stå på køkkenbordet i yderligere 24 timer.
Sæt nu flasken på køl i 1-3 døgn og den er klar til at blive drukket.
Vi har prøvet lidt forskellige sagsgivere og hindbær og appelsin er helt klart favoritterne og du får her et kort oprids af grundopskriften og hvordan du får den lækre smag af hindbær frem i din helt egen hindbær sodavand ;D

Har i nogen favoritter eller har i lyst til at prøve kræfter af med kefir? Så skriv herunder, jeg har ofte nogle gryn i overskud 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vafler med ørred og pocheret æg