Vandkefir med hindbær

Vandkefir med appelsin

Vandkefir med appelsin

Her er så den anden vandkefir favorit herhjemmefra, opskriften på den anden, som er med hindbær finder du (her). Vandkefir med appelsin.
Denne version smager som en appelsinsodavand og er super lækker og lige til at få til for hele familien.

Vandkefir med appelsin

Til 1 L, skal du bruge følgende:
1 dl kefirgryn
950 ml vand
75g øko rørsukker
1 dl appelsinjuice
Fermentering1:
Start med at koge 2-3 dl vand og pisk rørsukker ud heri
Hæld resten af vandet i en rengjort glasbeholder og hæld sukkerblandingen i.
Hæld til sidst kefirgrynene i og luk glasset til. – det er bedst at bruge en glasbeholder med patentlåg, da man kan hive lidt i gummiet hver dag og sikre sig at det er tæt.
Lad nu blandingen stå i 48 timer, mens du lige løftet låget én gang i døgnet.
Fermentering2:
Sig nu kefirgrynene fra i en finmalet sigte (Må ikke være af metal – meget vigtigt da grynene regere med metal)
Hæld nu vandkefiren på flasker med patentlåg, men ikke helt op til kanten og tilføj appelsinjuicen. (sikre dig at der er lidt luft i toppen af flasken)
Lad nu flasken stå på køkkenbordet i yderligere 24 timer.
Sæt nu flasken på køl i 1-3 døgn og den er klar til at blive drukket.

Har du prøvet vandkefir før ?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandkefir med hindbær