Nemme kartoffelvafler

De bedste frikadeller

De bedste frikadellerDe bedste frikadeller
Frikadeller 😀 YUM.. En af familiefavoritterne herhjemme hos ungerne og mor på en travl hverdagsaften er helt sikkert frikadeller. Vi laver altid den samme grundopskrift, om de skal bruges til små dunser på et spyd til madpakken eller som hovedelement til aftensmaden, men syntes også det er sjovt at prøve forskellige ting af, og har fundet at følgende fungere lige så godt, alt efter ens smagsløg 😉

De kan nemlig laves i alverdens former og smags variationer, prøv eventuelt at tilføje noget af følgende:

For at give dellerne et mere personligt touch, kan du prøve at tilføje:
Karry
Basilikum
Herbes de Provence
Citrnotimian
Bruge danskvand istedet for mælk, for at gøre dem lidt lettere
ØL istedet for mælk
Dit ynglings krydderi
Muskatnød
Mulighederne er uendelige 😀
Hvad kommer du i dine frikadeller?

IMG_7457
Til selve opskriften, som svarer til cirka 20 frikadeller, skal du bruge følgende:
500g hakket svinekød, evt hvor 1-200 g er vildsvin eller kalv

1 stort løg, finthakket
1-2 dl skummetmælk
2 æg
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
Et par gode kværnede peberkorn
1 spsk soya sauce (kan undlades)
4 spsk olivenolie
1 spsk smør
Rør kød, salt og peber sejt med en stor træske.
Tilsæt løg og æg til det er en fin homogen fars, og tilsæt så mælken.
Slut af med at tilsætte melet.
Varm en pande op med olivenolien og tilsæt så smøren.
Brug 2 skeer til at forme frikadellerne eller gør det på den gammeldags måde og brug én ske og din hånd til at forme små lettere aflange kugler.
Læg dem på panden og tryk dem let flade.
Steg dem først på den ene side i 3-4 minutter, indtil de er brune og vend dem så og steg dem yderligere 3-4 minutter på den anden side, afhængig af størrelse på dellerne.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme kartoffelvafler