Kål røsti

Kirsebærtærte

Indenfor madlavning, er de amerikanske traditioner både lidt fjollede, sjove, seje og vildt fascinerende, ja drømmer faktisk om at flytte derover en dag, bare for at prøve at bo der i en periode og prøve alle de kulinariske oplevelser de har at byde på. Kirsebærtærte.
Indtil da må jeg lave det i eget køkken og ellers bare besøg det hver gang chancen byder sig.
Måske man skulle holde en fest med amerikansk tema? Tror det ville få det amerikanske kuller til at falde lidt til ro igen, eller måske skulle november måneds tema være amerikansk ? Hvad syntes i ?
For nu måtte det så blive til denne kirsebær tærte, som lille pigen syntes er “flot og fin” som en 2 årig dog kan sige det <3 alt - kirsebærtærteTil denne tærte har jeg brug halvdelen af opskriften på tærtebunden her(LINK) og ellers nogle kirsebær jeg har frosset ned her hen over sommeren.

Kirsebærtærte opskrift

Til én tærte, skal du bruge følgende:
500g kirsebær uden sten, grofthakket
400 ml kirsebær saft eller vand
75g majsstivelse
40g sukrin gold
35g rød sukrin
1 tsk mandelekstrakt
1 tsl vaniljepulver

Lav tærtebunden efter forskrifterne inde i opskriften, gerne før fyldet laves,  da den skal på køl. denne tærte svarer til halvdelen af opskriften, som deles i yderligere 2, én til bund og én til toppen. Læg tærtebunden direkte over i en tærteform og lav 16 strimler af den anden og læg her 8 strimler på et bagepapir og begyndt at folde de andre 8 ind over/under så der danner et gitter og læg begge dele på køl, mens fyldet laves.
Tænd ovnen på 200 grader, så den når at varme op.
Bland majsstivelse med både sukrin gold og den røde sukrin i en lille skål.
Kog vandet i en mellemstor gryde og si de tøre ingredienser i mens der piskes, pisk indtil konsistensen bliver tyk og klar ved middelvarme.
Tilføj kirsebærerne og skrue lidt op for varmen og pisk mens massen simre i 2-3 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt mandelekstrakt og vaniljepulveret.
Hæld fyldet i tærteformen og vend forsigtigt toppen henover.
Bag tærten i 35 minutter.
Server den enten som den er eller med en kugle vanilje is, sidstnævnte syntes jeg ikke var nødvendigt, men det er meget smag og behag + jeg havde ikke noget is :O
alt - KirsebærtærteVelbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kål røsti