Vi er stille og roligt ved at gå væk fra at indtage raffineret sukker, og jeg er tilmed begyndt at få direkte ondt i maven og kvalme ved for meget sukker (troede jeg ALDRIG kunne ske). Derfor er vi begyndt at snacke nødder, tørret frugt og hjemmelavede lækkerier i stedet for. Det skal lige siges at tørret frugt altså er en lige så stor synder, men alt med måde og syntes nu det smager bedre, det er bare oftest nemmere at snuppe lidt slik istedet for at lave det helt store ræs i køkkenet. Derfor laver jeg ofte en stor portion mandler med forskellige krydderier, f.eks. chai krydderi, kanel, vanilje, paprika, kryddersalt, estragon og hvidløg, brændt lakrids eller soja. Her får i en lækker variant med røget paprika, som er lige til at gå til og kan opbevares i en lufttæt beholder efter til snacking.
Røget paprika mandler opskrift
Til en stor portion, skal du bruge følgende:
200g mandler
3 spsk røget paprika
Tænd ovnen på 150 grader.
Kog en kedel med vand og hæld over mandlerne og lad dem stå i 10 minutter.
Smut mandlerne og tør dem let med lidt køkkenrulle og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med røget paprika og vend det hele godt sammen og spred dem ud på bagepladen og bag dem i 20 minutter.
Bag skriveriet er en livsglad og nysgerrig sjæl med faglig baggrund inden for ernæring og sundhed som klinisk diætist og med en kæmpe interesse for mad. Mor til Christian og Bella, gift med Thomas og bosat på djævleøen.
Formålet med bloggen er at give inspiration og sprede glæde omkring madlavningen, både til den studerende med et stramt budget, børnefamilien og til atleten der er ved at træne op til et race.
Jeg håber I vil læse med og lade jer inspirere.
KONTAKT
Hvis du ønsker at kontakte mig, kan du skrive en email til Nynnecch@gmail.com
INSTAGRAM
Bliv inspireret og få glimt fra vores hverdag på Instagram
Ingen kommentarer endnu