Banan ispinde med chokolade og kokos

Verdens bedste lasagne

Verdens bedste lasagneLasagne, ja det er helt sikkert en familiefavorit, det er det formentlig hos de fleste familier, og især familier med børn. Spiser i det derhjemme ? Hvad er jeres lille hemmelighed til at den bare er helt fantastisk  ? Alle har små hemmeligheder 😉 Verdens bedste lasagne

Start med at lave en Ragu
400g hakket oksekød 4-7%
50g bacontern
1 løg, finthakket
2 gulerødder, finthakket
1 selleristængel, finthakket
2 knuste fed hvidløg
3 laurbærblade
3 spsk tomatpuré
2 dl rødvin
Salt & peber
1L skummet mælk
100g smør
100g hvedemel
1 tsk revet muskatnød
Salt og peber
100g revet parmesan ost
Friske lasagneplader – bruges de tørre, er dem med fuldkorn dog bedst.

Steg bacontern, løg, gulerødder, selleri, hvidløg og laurbærblade i lidt olivenolie i 5 minutters tid, det må ikke brunes.
Når der ikke er mere væske i gryden, tilsættes kødet, over flere omgange, det må IKKE koge, så at tilsætte 400g på én gang er en rigtig dårlig ide. ?Steg til alt kødsaften er kogt ind, og tilsæt rødvinen.
Tilsæt tomatkoncentrat opløst i 1 dl vand, salt og peber og lad sovsen simre mindst én time ved svag varme- og helst i 3-4 timer!
Mens ragúen simre skal bechamel saucen laves, blot 20 minutters tid inden lasagnen skal samles.
Tænd ovnen på 250 grader.
Smelt smøret i en mellemstor gryde og hæld melet i gryden og lad en smørbolle med et piskeris og pisk det i 3-4 minutters tid inden mælken lidt af gangen tilsættes.
Når al mælken et tilsat, bringer du saucen til kogepunktet, tilsætter muskatnød og ost, og lader saucen koget igennem et par minutter – mens du stadig rører rundt.
Nu skal lasagnen samles, start med lidt smør i bunden for at forhindre at pladerne brænder fast.
Så ca sådan her: lasagneplader, bechamel, ragú, lasagneplader, bechamel, ragú, lasagneplader, bechamel, revet ost.
Bag lasagnen i midten af ovnen i 10 minutter ved de 250 grader og skru så ned for varmen til 175 grader og bag lasagnen færdigt i 20 minutters tid.

Server med massere af parmesan og vin! <3

Verdens bedste lasagne2

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan ispinde med chokolade og kokos