Ristet græskar med honning, feta og kirsebær

Sundere træstammer

sundere-traestammerUh vi har været så syndige her i weekenden, vi har nemlig cravet (læs: JEG har) træstammer, men synes nu allerede julen har brudt på så mange former for konfekt i alverdens afskygninger, så istedet for at lave den klassiske stamme, endte vi med at lave en lidt sundere udgave af træstammerne. Ungerne elskede at være med i køkkenet og rulle både marcipan ud og dyppe dem i chokolade, kæmpe hit. <3

Sundere træstammer

Til 8 ruller, skal du bruge følgende:
150g dadler, hvor stenen er fjernet
30g mandelmel
85g glutenfri havregryn
1 tsk kanel
1 spsk kokossukker, 1 spsk sukrin eller 1 spsk sukker (blot 1 af de 3)
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk vaniljepulver
120g marcipan
50g mørk chokolade 86%

Start med at blende dadler, mandelmel, havregryn, kanel, ingefær, vaniljepulver og sukker sammen i en minihakker eller foodprocessor og rul massen ud til en lang pølse, 1 cm tyndere end det ønskede resultat.
Pak den ind i husholdningsfilm og placer den i køleskabet i 30 minutters tid.
Rul marcipanen ud i en aflangform, så det passer med ‘fyldet’ i længden og vær sikker på at det ligeledes er bredt nok til at nå hele vejen rundt om fyldet.
Tag fyldet ud og placer det midt på marcipanen. Rul marcipanen rundt om fyldet og dup med lidt vand langs kanten, så det hænger ved.
Skær den i 8 stykker og dyb hver ende i smeltet mørk chokolade og stil dem til side på et stykke bagepapir og lad den tørre helt inden de nydes.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ristet græskar med honning, feta og kirsebær