M Rimmet laks

M Forloren hare

Nogle gange har man bare brug for en opskrift på en af de der helt klassiske retter. Her i kulden fandt jeg i gemmerne hos min mor, nemlig hendes opskrift på forloren hare. Den er så simpel, lækker og lige til at gå til for børnefamilien der ikke har tid til de helt store projekter på en hverdagsaften.

Til 4 personer, skal du bruge følgende:
25g smør
2 rødløg, skåret i tynde skiver
4 æbler i tynde både
2 spsk æblecidereddike
1 spsk rørsukker
1 tsk blanding af salt, timian og peber
600g hakket kalv/svin 4-7%
Salt og peber
1 æg
1 dl skummet mælk
1 dl rasp
100g bacon i skiver
2 dl skummetmælk
1 dl madlavningsfløde
1 spsk majsstivelse
Evt kulør

Tænd ovnen på 225 grader.
Smelt smøret i en gryde og svits rødløg i 5 minutter.
Tilsæt æblebådene, eddike, sukker og saltblandingen og lad det hele simre i 5 minutters til, indtil æblerne er møre s,mag det til og stil det til side.
Rør det hakkede kød med salt og peber og tilsæt æg, mælk og rasp og rør farsen godt igennem.
Kom farsen i et ildfast fad og form det til et brød og fordel baconskiverne hen over farsen.
Bag farsen i 10 minutter og skrue så varmen ned på 180 grader.
Hæld mælken ved og bag den videre i 30 minutter.
Hæld skyen fra farsbrødet igennem en sigte over i en lille gryde.
Tilsæt fløden og bring det i kog.
Tag gryden af varmen og rør majsstivelse og evt kulør i.
Kog saucen op igen ved svag varme og smag den til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i fadet med farsbrødet og drys med frisk timian og server med de stegte æbler, saucen og evt små nye kartofler og en salat af sprøde grønne salatblade,cherrytomater, feta og oliven. yum

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

M Rimmet laks